Techniekacademie op bezoek bij Houtmagazijn Verdonckt

De techniekacademie wil een duidelijke link geven met het bedrijfsleven om jongens en meisjes te overtuigen dat met een technisch diploma de toekomstkansen gegarandeerd zijn.

Woensdagnamiddag 26 oktober 2016 kregen we het bezoek van 18 kinderen (!) tussen 10 en 12 jaar en 2 begeleiders. Ze kwamen kennis maken met techniek en we lieten ze verwonderen wat je hiermee kunt maken en verwezenlijken. We hadden een enthousiast en geïnteresseerd publiek : in the mood for wood !

Na een korte voorstelling van de firma, een uitleg m.b.t. de herkomst van het hout, een overzicht van de verschillende gevelbekledingsprofielen kwam al snel de vraag : "hoe maak je dat, meneer ?" Het was tijd voor het bezoek aan de productie-afdeling zodat de verschillende stappen van het technisch proces konden toegelicht worden : zagen, schaven, kops afwerken, automatisch stapelen, inpakken in plastiek folie. Een doe - activiteit kon dan ook niet ontbreken : ze kregen de kans om de fouten in het hout te markeren en konden dan vaststellen hoe de CNC afkortlijn de planken scant en vervolgens de fout uitzaagt.

En nu hopen dat we erin geslaagd zijn om een aantal jongeren te motiveren voor een technische / wetenschappelijke studierichting. Ieder bedrijf met productie/ technische activiteiten weet immers hoe moeilijk het is om geschikte technische medewerkers te vinden....

We blijven het herhalen : technische beroepen zijn zéker niet minderwaardig. Integendeel : ze zetten de deur open voor innovatie, creativiteit en toegevoegde waarde.

 

 

Contacteer ons

Doorniksesteenweg 202
8580 Avelgem
Tel. 32 (0)56 64 40 42
Fax 32 (0)56 64 58 82
info@houtmagazijnverdonckt.be

Openingsuren

Maandag - Vrijdag :
8u – 12u en 13u – 18u

Het magazijn is open vanaf 7u.
Zaterdag : 8u30 – 12u
Op zaterdagvoormiddag worden geen platen verzaagd.
Verlofperiodes

Copyright Houtmagazijn Verdonckt 2018 - Privacy - Cookiebeleid