Houthandel reikt onderwijs de hand

Verdonckt Hout organiseerde ‘doedag’ samen met de scholen Leefschool Groene Poortje Kaster en Atheneum Avelgem. Op vrijdag 17 maart 2017 stelde Verdonckt Hout zijn deuren open voor 22 leerlingen van Leefschool Groene Poortje in Kaster (Anzegem). Samen met 4 studenten uit het zevende jaar Interieur van het Atheneum in Avelgem monteerden de leerlingen uit het derde en vierde leerjaar een droomspeelhuisje.

De leerlingen van Leefschool Groene Poortje opperden tijdens de lessen ‘werken op schaal’ en ‘verschillende aanzichten’ het idee om hun ontwerp daadwerkelijk te realiseren en zo theorie en praktijk aan elkaar te koppelen.
Houtmagazijn Verdonckt koos  uit de zes verschillende ontwerpen het  meest haalbare project en stelde al het nodige materiaal ter beschikking van de studenten van het zevende Interieur van het Atheneum in Avelgem. Zij verzaagden de houten latten op maat en zetten hun expertise en kennis om in de praktijk. Op 17 maart 2017 konden alle leerlingen en studenten samen het droomspeelhuisje monteren in het atelier van Houtmagazijn Verdonckt.

“Met dit project willen we de belangstelling voor het technisch onderwijs stimuleren en initiatieven van de Vlaamse Overheid ter promotie van techniek en wetenschap een duwtje in de rug geven. Er is namelijk een structureel tekort aan technisch geschoolden. Technische beroepen zijn echt niet minderwaardig, integendeel, ze leiden tot innovatie, creativiteit en toegevoegde waarde. Jong geleerd is oud gedaan. Daarom willen wij leerlingen en studenten in the mood for wood brengen”, aldus Stephan Rogge, mede-zaakvoerder van Houtmagazijn Verdonckt.

 

Contacteer ons

Doorniksesteenweg 202
8580 Avelgem
Tel. 32 (0)56 64 40 42
Fax 32 (0)56 64 58 82
info@houtmagazijnverdonckt.be

Openingsuren

Maandag - Vrijdag :
8u – 12u en 13u – 18u

Het magazijn is open vanaf 7u.
Zaterdag : 8u30 – 12u
Op zaterdagvoormiddag worden geen platen verzaagd.
Verlofperiodes

Copyright Houtmagazijn Verdonckt 2018 - Privacy - Cookiebeleid