Gevelbekleding, terras en tuin

Outdoor Wood Concepts®, afdeling van Verdonckt Hout, is producent van architecturale houtprofielen voor gevelbekleding, terras en tuin. We bieden daarbij creatieve, innovatieve en kwalitatieve oplossingen voor een duurzame buitenverfraaiing van elke woning, met een architecturale meerwaarde als resultaat. Maar ook winkels, kantoren en bedrijfsgebouwen hebben intussen onze eigentijdse houten oplossingen en toepassingen ontdekt.

Jaren geleden gegroeid vanuit de traditionele houthandel kunnen we bij Outdoor Wood Concepts® terugblikken op een gedegen ervaring, een sterke markt- en materialenkennis en een drang naar vernieuwing, zowel op esthetisch als op technisch vlak. We denken continu mee met onze verdelers en voorschrijvers om onze eindklant steeds van een opmerkelijk resultaat te verzekeren.

Producten

Het Outdoor Wood Concepts® aanbod beslaat momenteel drie productgroepen, meer bepaald gevelbekledingen, tuinafschermingen en terrassen. Voor elke toepassing maken we steeds gebruik van duurzame houtsoorten, verkregen uit een verantwoord bosbeheer. Veel van onze houtsoorten vertonen ook het zo gegeerde grijze patina bij veroudering. Ontdek ons volledig aanbod op deze pagina.

Gevelbekledingen               

Volledige gevelbekledingen of gedeeltelijke (top)gevelbekledingen ook gekend als sidings, worden tegenwoordig uitgevoerd in diverse materialen. Geen enkele andere grondstof kan echter tippen aan de natuurlijke warmte en uitstraling van massief hout.

Bij Outdoor Wood Concepts® hebben we een aantal eigen profielen bedacht, uitgewerkt en gedeponeerd. Het gaat onder meer om speciale tand en groef verbindingen, geïntegreerde hoekprofielen en ingefreesde ventilatiesleuven. Deze zorgen voor een vlottere plaatsing, een mooier esthetisch resultaat en een optimale afvoer van het water.

Het zijn stuk voor stuk innovatieve benaderingen die intussen uitgegroeid zijn tot referenties in de branche. Het spreekt voor zich dat alle Outdoor Wood Concepts® gevelbekledingen zowel voor nieuwbouw als voor renovatie in aanmerking komen. Onze gevelbekledingen zijn, naargelang type en uitvoering, verkrijgbaar in duurzame houtsoorten zoals Afrikaans Padoek, Thermowood®I/A, Afrormosia en W.R. Ceder, W.R. Ceder gevingerlast of Lariks IV, waar nodig met FSC®  of PEFC certificaat.

Additional Images: 

Contacteer ons

Doorniksesteenweg 202
8580 Avelgem
Tel. 32 (0)56 64 40 42
Fax 32 (0)56 64 58 82
info@houtmagazijnverdonckt.be

Openingsuren

Maandag - Vrijdag :
8u – 12u en 13u – 18u

Het magazijn is open vanaf 7u.
Zaterdag : 8u30 – 12u
Op zaterdagvoormiddag worden geen platen verzaagd.
Verlofperiodes

Copyright Houtmagazijn Verdonckt 2018 - Privacy - Cookiebeleid